Bevezető

Az FP-GYIK0.1 a Deklaratív programozás tárgy hallgatóinak kérdéseiből és nemritkán válaszaiból készült összeállítás, amelyet a tárgy dp-l@iit.bme.hu levelezési listájára 2000. elejétől 2004. végéig érkező levelekből válogattam ki. Ha tehát valaki a saját stílusára ismerne, az nem a véletlen műve. Sok-sok hallgatónak tartozom köszönettel a jó kérdésekért és a még jobb válaszokért, közülük többen is mindkét térfelen küzdöttek az idők során (ugye, rablóból lesz ...).

A teljesség igénye nélkül álljon itt jónéhány név a közreműködők közül, köztük olyanoké is, akik a tárgynak ,,hivatalosan'' talán soha nem voltak hallgatói:

Benkő Tamás, Lukácsy Gergely, Varga Szilvia, Sója Katalin, Wagner Ambrus, Tarján Péter, Pallinger Péter, Altrichter Márta, Pálfalvi Tamás, Hanák Dávid, Berki Lukács Tamás, Békés András György, Ottucsák György, Drótos Márton, Szeredi Tamás, Patai Gergely, Kiss Zoltán, Kovács Zoltán, Csík László, Dóra László, Szabó Péter.

Az eredeti ,,hangszerelést'', ahol nem ment az érthetőség rovására, sok helyen megőriztem. Sokszor csaknem ugyanaz a kérdés és válasz többféle változatban is olvasható; ha többször kérdezték ugyanazt, valószínűleg nehezebben érthető dologról van szó, érdemes hát többször foglalkozni vele.

Az FP-GYIK első néhány verziójában biztosan lesznek hibák, elírások: az észrevételeket köszönettel várom a ,,hanak at inf dot bme dot hu'' címre.


Göd, 2005. február Hanák PéterFootnotes

... FP-GYIK0.1
GYIK = Gyakori kérdések - válaszokkal

Deklaratív programozás - FP-GYIK
2005. március 1.