Deklaratív programozás beszámoló -- Tudnivalók

A beszámoló két tárgyrészből áll: Prolog és Erlang. Mindkettőből háromféle kérdést kap a hallgató:

Gy
ún. gyakorló jellegű kérdések, többnyire olyan fajtájúak, mint amilyenek a zéhán, ill. (Prolog esetén) a gyakorlórendszerben is előfordulnak (7 pont).
E
elméleti kérdés, a (mindkét tárgyrészből) kiadott listán szereplő kérdések egyike. A megadott témát kb. 3-5 percben kell ismertetnie, áttekintést adva az adott anyagrészről. Ha a téma konkrét Prolog-eljárásokról, ill. Erlang-függvényekről szól, akkor - hacsak a feladatlap mást nem ír - a felkészülés részeként célszerű ezek közül legalább egynek a kódját felírni (7 pont).
P
programozási feladat: adott specifikációnak megfelelő Prolog-eljárást, ill. Erlang-függvényt kell írnia. A programozási feladat két részre van bontva: először a segédeljárást, ill. segédfüggvényt kell megírnia (a segédeljárás, segédfüggvény ui. rávezet a teljes feladat megoldására), majd a felhasználásával kell megoldania a teljes feladatot. Ha csak a segédeljárást, segédfüggvényt írja meg, akkor legfeljebb 11 pontot kaphat. A segédeljárás, segédfüggvény megírásáért és a teljes feladat megoldásáért maximum 21 pont jár.

Mindkét tárgyrészből (Prolog, Erlang) a beszámoló a következőképpen zajlik:

Fontos tudnivalók:

2013-11-01