Deklaratív programozás vizsga -- Tudnivalók

A vizsga két tárgyrészből áll: Prolog és Erlang. Mindkettőből háromféle kérdést kap a hallgató:

Gy
ún. gyakorló jellegű kérdések, többnyire olyan fajtájúak, mint amilyenek a zéhán, ill. (Prolog esetén) a gyakorlórendszerben is előfordulnak (7 pont).
E
elméleti kérdés, a (mindkét tárgyrészből) kiadott listán szereplő kérdések egyike. A megadott témát kb. 3-5 percben kell ismertetnie, áttekintést adva az adott anyagrészről. Ha a téma konkrét Prolog-eljárásokról, ill. Erlang-függvényekről szól, akkor - hacsak a feladatlap mást nem ír - a felkészülés részeként célszerű ezek közül legalább egynek a kódját felírni (7 pont).
P
programozási feladat: adott specifikációnak megfelelő Prolog-eljárást, ill. Erlang-függvényt kell írnia. A programozási feladat két részre van bontva: először a segédeljárást, ill. segédfüggvényt kell megírnia (a segédeljárás, segédfüggvény ui. rávezet a teljes feladat megoldására), majd a felhasználásával kell megoldania a teljes feladatot. Ha csak a segédeljárást, segédfüggvényt írja meg, akkor legfeljebb 11 pontot kaphat. A segédeljárás, segédfüggvény megírásáért és a teljes feladat megoldásáért maximum 21 pont jár. Ha teljes feladatot más módon, azaz nem az előírt segédeljárás, segédfüggvény megírásával és felhasználásával oldja meg, akkor legfeljebb 16 pontot kaphat.

Mindkét tárgyrészből (Prolog, Erlang) a vizsga a következőképpen zajlik:

Fontos tudnivalók:

2010-12-15